Mustariisi, kypsennyksen jälkeen, saa violetin sävyn, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös violetiksi. Aivan kuten ruskeaa riisiä ei tarjoilla, se on myös kuitupitoista, vitamiineja, erityisesti E-vitamiinia ja mineraaleja: rautaa, sinkkiä, kuparia. Mustariisi kypsyy pidempään kuin muut riisit, puoli tuntia tunnin verran, ja se on aina hieman rapeaa. Sitä käytetään usein terveellisten jälkiruokien valmistamiseen, esimerkiksi riisijälkiruokaan kookosmaidolla. Mustariisi on rikas antioksidanteista, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, suojaten meitä siten tulehdustiloilta ja monilta sairauksilta sekä hidastaen solujen vanhenemista. <strong> Ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiarvo 1498KJ / 354Kcal - 18% RV * Rasva 3,2 g - 5%, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,8 g - 4% Hiilihydraatit 72 g - 28%, josta sokereita 0,7 g & LT; 1% Proteiini 7,7 g - 15% Kuitu 3,1 g & LT; 1% * RV - Viitearvo
Ruskea riisi on täysjyväviljaa Oiza Sativa -kasvista, josta suosittu valkoinen riisi tulee. Ruskea riisi puhdistetaan, jolloin ulkoiset syömäkelvottomat kuoret poistuvat, mutta vaa'at, leseet ja alkio jäävät koskemattomiksi. Ruskean riisin maku on hienovaraisesti pähkinäinen, se on hieman kovempaa kuin valkoinen riisi, sitä keitetään pidempään, mutta se sisältää myös paljon enemmän terveellisiä ominaisuuksia kuin puhdistettu valkoinen riisi. Ruskeassa riisissä on enemmän vitamiineja ja mineraaleja, se sisältää kuitupitoisia leseitä, sillä on alhaisempi glykeeminen indeksi ja se jäätyy hitaammin. Siksi se on ihanteellinen ihmisille, jotka huolehtivat linjastaan. Se sisältää ensisijaisesti: fosforia, joka on tarpeen luiden ja hampaiden rakentamiseen, kaliumia, joka on vastuussa sydämen normaalista toiminnasta, magnesiumia, joka suojaa meitä stressiltä, rautaa, joka on välttämätöntä soluhengitykselle, ja kuparia, joka vaikuttaa esimerkiksi ihon ja hiusten kuntoon.
Auringonkukansiemenet tulivat Pohjois-Amerikasta Eurooppaan. Ne ovat runsas lähde tyydyttymättömille rasvahapoille, monille vitamiineille ja mineraaleille. Auringonkukkaöljy saadaan auringonkukansiemenistä - se on runsas linolihapon lähde. Niitä käytetään myös osana farmaseuttisia valmisteita - voiteita, saippuoita, ravintoaineita - ravinteiden, natriumin ja sinkin runsauden vuoksi. Ne näyttelevät tärkeää roolia immuunijärjestelmän vahvistamisessa ja suojaavat tulehduksilta. Niissä olevat vitamiinit ja mineraalit suojaavat sydänsairauksilta, parantavat aineenvaihduntaa, vahvistavat hermostoa, nuorentavat ihon ulkonäköä sekä vahvistavat hiuksia ja kynsiä. Tyydyttymättömien rasvahappojen, pääasiassa omega-6:n, lähteenä ne tukevat kehon solujen solukalvon rakennetta. Fytosterolien ansiosta ne vähentävät huonon kolesterolin tasoa veressä ja estävät siten ateroskleroottisten muutosten kehittymistä.
Tämä solanaceae-marja tuli Eurooppaan Persiasta, ja käännösvaikeuksien vuoksi sitä kutsuttiin usein hulluksi omenaksi. Munakoiso tuli Venäjälle Kaukasukselta, minkä vuoksi sillä oli pitkään lempinimi "armenialainen kurkku". Oikein kuivatulla munakoisolla on kirkas aromi ja sienten maku. Tämä ominaisuus tekee siitä välttämättömän komponentin pataruokien tai minkä tahansa paistoksen valmistuksessa.
Käyttö
Keitot, kastikkeet, marinadit, lihasta, siipikarjasta ja riistasta valmistetut ruoat.
Maku
Mausteinen, karvas, pippurinen
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 11
Rasvat (g / 100g)… 1,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 43
Energia-arvo (kcal / 100g)… 230
Tämä juurikasvi on hyvä missä tahansa muodossa. Afganistania pidetään sen kotimaana. Sieltä porkkana vähitellen levisi ympäri maailmaa. Muinaiset kreikkalaiset antoivat sille taivaallisen voiman, kutsuen sitä hedelmäksi, joka tuo rakkautta. Ainakin ruoanlaitossa ei ehkä ole tuotetta, joka ei vastaisi porkkanoille. Kuivattuna, rakeiset porkkanat säilyvät ihanteellisesti ilman suurta tilantarvetta ja ilman erityisiä olosuhteita. Ja päästessään veteen, se palauttaa nopeasti ominaisuutensa.
Käyttö
Keittoihin, kastikkeisiin, marinadeihin, liharuokiin, linturuokiin ja riistaruokiin.
Maku
Makeahko
Ravintoarvo
Hiilihydraatit (g/100g) 49
Rasvat (g/100g) 0,5
Proteiinit (g/100g) 9,5
Energiarvo (kcal/100g) 240
Peking-kaali oli Euroopassa suosittua vain aasialaisilla alueilla 1900-luvun puoliväliin asti. Mutta viime vuosikymmeninä se on ollut kulinaarisen suosion huipulla, myös Venäjällä. Sen ravintoarvo ja erinomainen maku säilyvät kuivatuissa tuotteissa. Juuri kuivatuista Peking-kaaleista valmistetaan herkullista korealaista siriag-keittoa sekä kansallisia ruokia Namul, Ttige ja Bale. Kuivatun kiinalaisen kaalin makua täydentävät valkosipuli ja sipuli.
Käyttö
Keitoissa, kastikkeissa, marinadiin, liharuokien, siipikarjan ja riistan ruokiin.
Maku
Pippurinen, makeahko
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 26
Rasvat (g / 100g)… 3,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 34
Energia-arvo (kcal / 100g)… 270
Kaura-idut voidaan lisätä salaatteihin ja valmiisiin aterioihin. Se on loistava tapa monipuolistaa päivittäistä ruokavaliotasi ja rikastaa sitä vitamiineilla.
Paino: 300 g
Seesami, eli seesami, tuli Eurooppaan Afrikasta. Mustat siemenet ovat arvokkaampia kuin valkoiset tai ruskeat siemenet. Ne ovat rikkaita retinolista, B- ja E-vitamiineista, öljyhappo- ja linolihapoista. Seesamia pidetään yhtenä tehokkaimmista tuotteista, jotka voivat hidastaa solujen ikääntymistä ihmisen kehossa. Mustia seesaminsiemeniä lisätään salaatteihin, maustetaan arugulasta, fenkolista ja kalasta valmistettuja ruokia. Näiden jyvien miellyttävä mausteinen maku mahdollistaa niiden onnistuneen käytön leivonnassa ja kozinakin valmistuksessa. Musta seesami on korvaamaton sushin valmistuksessa.
Käyttö
Käytetään kaikkien leivonnaisten ja jälkiruokien, hedelmien, kuumien juomien ja itämaisen keittiön mausteisten ruokien valmistamiseen.
Maku
Astringentti maku, hieman karvas.
Ravintoarvo 100 g:ssa.
Proteiinit (g / 100g)… 19,0
Rasvat (g / 100g)… 49,0
Hiilihydraatit (g / 100g)… 12,0
Energiarvo (kcal / 100g)… 570
Kuivattujen porkkanasuikaleiden käyttö on erinomainen apu niille, joilla ei ole liikaa aikaa ruoanlaittoon. Kun tämä tuote on käsillä, ruoanlaiton nopeus kasvaa merkittävästi. Loppujen lopuksi juureksia ei tarvitse pestä, kuoria, raastaa tai pilkkoa. Riittää, että liotat porkkanasuikaleet nesteessä. Maidossa palautettuna ne muuttuvat herkulliseksi piirakkatäytteeksi tai vitamiinipohjaksi salaatille. Niitä voi lisätä paistoksiin, liemiin ja pääruokiin.
Käyttö
Keittoihin, kastikkeisiin, marinadeihin, liharuokiin, linturuokiin ja riistaruokiin.
Maku
Makeahko
Ravintoarvo 100 g:aa kohden.
Proteiinit (g / 100g)… 9,5
Rasvat (g / 100g)… 0,5
Hiilihydraatit (g / 100g)… 49
Energiarvo (kcal / 100g)… 240